http://www.torteirecepti.com

Ovi mali djevreci,prvo kuvani u vodi,a zatim ispeceni u rerni,najukusniji su topli.sa svezim sirom i dimljenim lososom.U nekim metropolama ih sluze kao uzinu.

DJEVRECI

POTREBNO

  • 450 gr psenicnog brasna
  • 1 kasika soli
  • 3 jajeta
  • 1 kasika meda
  • 2 kasike suncokretovog ulja
  • brasno za posipanje
  • kvasac kocka 40 gr
  • 200 ml mlakog mleka
  • mak,susam ili kim za posipanje

PRIPREMA

U posudu sipati brasno,dodati so i kvasac,promesati pa u sredini napraviti udubljenje.U drugoj ciniji umutiti 2 jajeta sa uljem i medom,pa je dodati u napravljeno udubljenje.Dodati mleko pa mikserom dobro umesati testo.Radnu povrsinu posuti brasnom pa na njega istresti testo i rucno ga mesiti oko 10 minuta,dok nepostane elasticno i nelepi vam se za ruke.Tako dobijeno testo ostaviti do odstoji na toplom oko 60 minuta,dok se neudvostruci.Testo iseci na 12 jednakih delova,pa svaki deo oblikovati u krug i spojiti.Zagrejati rernu na 220 stepeni,a za to vreme u loncu prokuvati vodu i blago je posoliti.Stavljati djevreke u prokljucalu vodu i kuvati ih 20 sekundi,vaditi i slagati u namascen pleh,premazati svaki razmucenim jajetom ,posuti susamom ili kimom i peci ih 15 minuta dok lepo neporumene.Kada su peceni izvaditi iz rerne i sluziti,mogu trajati i do 3 dana.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s