http://www.torteirecepti.com

Kada testo prestane da se lepi i kada je meko kao jastucici na uhu,spremljeno je tacno kako treba za poznato francusko pecivo.Ukoliko je testo suvise suvo,dodati jos malo tople vode,a ako je jako lepljivo,pri mesanju dodati malo brasna.

BRIOCHES

POTREBNO

  • 350 gr brasna
  • kasika soli
  • 100 gr mekog putera
  • 5 kasika mleka
  • 3 jajeta
  • brasno za posipanje
  • puter za podmazivanje
  • zumance za premazivanje

PRIPREMA

U ciniju sipati brasno,so i puter.Kvasac umutiti sa secerom , mlekom i jajima,pa sipati u smesu sa brasnom.Sve pomesati mikserom i umesiti u testo,pokriti ga i ostaviti da odstoji 2 sata na toplom mestu.Zatim ponovo mesiti testo 5 minuta,pokriti i ostaviti da raste 30 minuta ili dok se kolicina ne udvostruci.Modlice namazati puterom.Radnu povrsinu posuti brasnom,promesiti testo ,oblikovati ga u rolnu i iseci na 25 komada(svaki oblikovati u loptu i staviti u modlicu).U sredini svake lopte od  20 kom testa kaziprstom napraviti udubljenje, a sa onih ostalih 5 napraviti 20 malih kugli i staviti u udubljenje vece kugle.Zumancetom sve premazati i ostaviti da odstoji jos 30 minuta.Staviti u zagrejanu pecnicu na 220 stepeni i peci 15-20 minuta,ili dok lepo neporumene.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s