http://www.torteirecepti.com

DOMACA STRUDLA SA SIROM I SLANINOM

POTREBNO

  • 350 gr brasna
  • jaje 1 kom
  • 4 kasike ulja
  • 1 kasika soli
  • 1 kasika sirceta
  • 150 gr istoplenog putera
  • 200 ml mleka mlakog
  • 125 ml vode mlake
  • 200 gr dimljene slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 750 gr sitnog sira

PRIPREMA

U posudu sipati brasno,jaje,ulje,so,sirce.puter,mleko mlako i 125 ml mlake vode i sve zajedno dobro izraditi mikserom.Kada ste testo napravili uzeti i podeliti masu na tri lopte i premazati ih uljem.Staviti krpu i posuti je brasnom i polako razvlaciti testo na njoj,raditi sve rukama ne oklagijom.Kada ste razvukli testo odseci deblje krajeve.Na polovini testa poslagati fil koji ste dobili na sledeci nacin.U nauljeni tiganj staviti luk da se dinsta i dodati sitno seckanu slaninu i polako sve zajedno dinstati oko 15 minuta.Kada je masa dobro izdinstana skinuti sa sporeta i prohladiti,i pomesati sa sirom i sve dobro promesati..Sve tri kore napuniti,kada su gotove poslagati u nauljenu tepsiju,premazati maslacem i peci oko 40 minuta na 200 stepeni.

prijatno

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s