http://www.torteirecepti.com

ZEMICKE

POTREBNO

    • 4 kasike ulja
    • 1 kasika soli
    • 500 gr brasna
    • kocka kvasca 40 gr
    • kasika secera
    • 300 ml mlake vode ili mleka
    • puter za podmazivanje
    • 1 jaje

PRIPREMA


U ciniju staviti ulje,kasiku secera,kasiku soli,300 ml mlake vode ili mleka,kvasac,jaje i sve lepo rucno promesati te ostaviti da odstoji 30 minuta da kvasac krene da radi.Posto je proslo vreme kvasanja dodati brasno u smesu i dobro je izraditi rucno ili mikserom kako vam je lakse.Kada ste testo uradili oblikujte loptu i ostavite da kvasa 60 minuta na toplom.Kada je iskvasalo testo oblikujte (da bude oblika bageta)i secite na snite debljine 4-5 cm.Takve komade oblikujte u male lopte i slazite u nauljenu tepsiju i stavite na pecenje-Staviti u zagrejanu pecnicu na 200 stepeni i peci oko 15 minuta.Sluziti tople,ukusne su i kada su hladne.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s