http://www.torteirecepti.com

JOGURT TORTA

POTREBNO

 
Testo
  • 4 jajeta
  • 120 gr sitnog secera
  • kesica vanil secera
  • rendana limunova kora
  • so
  • 120 gr brasna
  • kesica praska za pecivo

Fil

  • 5oo gr jogurta
  • 250 gr sitnog svapskog sira
  • sok od 1 limuna
  • 150 gr secera
  • 8 listova zelatina
  • 200 gr cvrsto ulupane pavlake

PRIPREMA

U posudu mikserom umutiti jaja,secer,vanil secer,limunovu koru i so dok masa nepostane svetlo zuta.Dodati zatim brasno i prasak za pecivo i polako mesati masu da iz nje nebi izasao vazduh.Tako dobijeno testo sipati u namascen kalup i peci ga oko 15 minuta na 180 stepeni.Kada je pecen izvaditi ga i ostaviti da se ohladi.Za to vreme pripremiti fil koji se sprema veoma jednostavno.Pomesati 5oo gr jogurta,sir,limunov sol,secer,slatku pavlaku cvrsto ulupanu i sav zelatin.Dobro sve promesati i istresti preko hladne kore u isti kalup(obruc)koji se otvara,gde ste pekli i koru.Staviti u frizider da odstoji i stegne i konzumirati posle stajanja.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s