http://www.torteirecepti.com

TORTA OD 16 JAJA

POTREBNO

  • 250 gr maslaca
  • 400 gr secera
  • 100 gr vanil secera
  • 90 gr strugane cokolade
  • 10 zumanaca
  • 10 belanaca
  • 210 gr pecenih i mlevenih badema
  • 6 celih jaja
  • 2 dcl mleka
  • 1 kasiku brasna
  • 70 gr krupno tucanih oraha
  • 70 gr pecenih samlevenih lesnika

PRIPREMA

U sud staviti maslac i dobro ga umutiti,zatim dodati 400 gr secera,struganu cokoladu i 10 zumanaca i sve penasto umutiti.U umucenu masu dodati orahe,lesnike,brasno i cvrst sneg od belanaca.Od ovako dobijene mase napraviti 4 kore i svaku posebno ispeci(oko 20 minuta na 180 stepeni ili dok neporumeni kora) ili napraviti jednu debelu pa je podeliti na 4 dela.Kada su kore gotove izvaditi ih i ohladiti i preci polako na pripremu fila.U vecu posudu staviti vodu,a u manjoj umutiti 6 jaja,secer,mleko i brasno te te drzati na pari i mutiti svo vreme  dok se masa nezgusne.Zatim dodati orahe,izmesati i izvaditi serpu sa pare.Filom koji ste napravili premazivati kore i slagati jedno na drugu.Kada ste napravili tortu premazati celu glazurom od cokolade.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s