http://www.torteirecepti.com

MEDENI KOLAC

POTREBNO

  • 250 gr masti ili maslaca
  • 500 gr meda
  • 1 kg brasna
  • 2 jajeta
  • 4 zumanceta
  • cimet
  • karanfilcic
  • 2 kasike sode bikarbone
  • 150 gr suvog grozdja
  • 300 gr samlevenih orasa

PRIPREMA

U dubljem sudu istopiti mast i 500 gr meda.Kada se sve dobro istopilo preliti preko 1 kg brasna i mesiti dok testo nepostane glatko,pustiti ga da se ohladi.Umesajte u dobijeno testo 2 cela jajeta i 4 zumanceta,cimet,karanfilcic,sodu,suvo grozdje i orahe.Masu dobro izmesiti i staviti u podmazanu i pobrasnenu tepsiju  i ostavite ga da se na toplom mestu odmara oko 3 sata.Kada se testo odmorilo stavite ga u pecnicu i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni ili dok kolac neporumeni.Kada je pecen izvaditi,ohladiti i iseci.Poznato je da kolac moze da stoji i do 7 dana ,a da je i dalje ukusan i socan.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s