http://www.torteirecepti.com

PARISKA TORTA

POTREBNO

  • 5 belanaca
  • 250 gr samlevenih badema
  • 300 gr secera
  • 150 gr sitno seckane narandje
  • 3 oblande
  • 4 cela jajeta
  • 2 stangle strugane cokolade
  • 150 gr maslaca

PRIPREMA

Ulupati sneg od 5 belanaca.Kada su gotovi dodati samlevene bademe 150 gr,150 gr secera i sitno seckanu narandju i sve polako rucno mesati da se masa lepo sjedini.Tako pripremljenu masu podeliti na tri dela.U kalup gde ce te praviti tortu stavite oblende (svaku posebno) i svaku premazati dobijenom masom.Staviti sve tri oblande sa masom u rernu i na tihoj vatri ih susiti oko 60 minuta.Za to vreme praviti krem na sl nacin.4 cela jaja staviti uposudu,struganu cokoladu,150 gr secera i na pari polako mesati masu sve dok se krem nezgusne.Krem skinuti ,rashladiti ga i u njega dodati 150 gr maslaca i 150 gr samlevenih lesnika(koje ste posebno umutili),te sve zajedno polako promesati.Kad su se oblande osusile i ohladile premazati ih kremom i slagati po zelji(oblanda -kram 3 puta).Kada ste poslagali sve oblande ,premazite celu tortu ostatkom mase i ukrasite.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s