http://www.torteirecepti.com

NEW YORK TORTA

POTREBNO

  • 5 zumanaca
  • 400 gr secera
  • kesica vanil secera
  • 30 gr samlevenih badema
  • 8 belanaca
  • 50 gr prezle
  • 0,05 ruma
  • 250 gr slatke pavlake
  • 100 gr cokolade

PRIPREMA

Umutiti u posudi 5 zumanaca i 160 gr secera i kesicu vanil secera.Tome dodati 30 gr samlevenih badema,sneg od 8 cvrsto lupanih belanaca,50 gr prezli nakvasenih sa rumom.Sve lepo i polako izmesati da se masa sjedini.Staviti je u namscen pleh i peci na laganoj vatri oko 30 minuta na 180 stepeni.Kada je kora gotova izvaditi je,ohladiti i preseci na dva dela.N a prvu koru dodati krem koji ste dobili na sledeci nain.Umutiti 250 gr slatke pavlake i dodato 3 stangle rastopljene cokolade,Sve lepo umaseti i staviti preko prve kore,a drugom je prekriti.Celu tortu premazati cokoladnom glazurom.Glazuru napraviti na sl nacin.U posudu staviti 3 stangle cokolade,1 dcl vode i 250 gr secera i pustiti da sve ukuva uz neprestano mesanje,masa treba da bude gusta.Kada je gotova premazati tortu,ohladiti i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s