http://www.torteirecepti.com

http://www.torteirecepti.com

KANELONE SA MLEVENIM MESOM

POTREBNO

  • 10kom testa za kanelone
  • 250 gr mlevenog mesa po zelji
  • 1 glavica luka
  • paradajiz pire 5 kasika
  • so
  • biber ulje
  • persunov list

PRIPREMA

Testoprobariti nekoliko trenutaka u slanoj vodi,ali da ostanu i dalje tvrdi(a nemorate).Kada je testo spremno krenuti da ga punite masom koju ste napravili na sledeci nacin.U vrelo ulje dodajte sitno seckani luk,i dobro ga udinstajte,dodajte mleveno meso,so,biber,persunov list i sve krckajte oko 10 minuta.Kada je pri kraju staviti 5 kasika paradajiz pirea.Sve dobro promesati,ohladiti malo i staviti u kesu kojoj cete odseci spic ili ivicu i krenite sa punjenjem testa.Kada ste testo napunili,poslazite u tepsiju,stavite odgore ako vam je ostalo mase,malo rendanog sira i zapecite sve nekoliko minuta,dok testo nebude makano i sir dobio koricu.Sluziti toplo,veoma ukusno jelo i staro tradicionalno Italijansko.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s