DOMACA ALVA-ZABORAVLJENI RECEPTI

POTREBNO

  • 250 gr maslaca ili 200 gr masti
  • 4 velike kasike brasna
  • 500 gr secera
  • vanil secer
  • 2 dcl vode

PRIPREMA

U posudu staviti maslac i pustiti ga da se polako rastopi.Kada se rastopio o dobro zagrejao dodati brasno i neprestano mesati dok nepostane zlatno zute boje.Za to vreme staviti u lonac secer i vodu i pustiti da prokuva,dodati vanilu i ukuvati sve zajedno.Kada je dotova masu od secera,vanile i vode polako dodavati u maslac i brasno koji su na sporetu .Svo vreme malo po malo mase dodavati uz neprestano mesanje,sve dok imate sirupa.Kada je masa postala gusta i moze se vaditi sa kasikom skloniti sa vatre,sipati u posudu po kojoj ce primiti oblik,dobro ohladiti i sluziti.Napominjem da u alvu mozete dodavati po zelji pekmez,oraje,oblande..

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s