Tirkiz-stiti nas od stetnih spoljnih uticaja,smanjuje glavobolju,daje nam inspiraciju i osvezava nas.Ako imate narukvicu od tirkiznog kamenja nezaboravite da ce promeniti boju i posiviti.Tada prestanite da je nosite zato sto vam moze vratiti negativnu energiju koju ste u medjuvremenu iz sebe izbacili.


Malahit-omiljen je zbog svog blagog zelenkastog odsjaja.Uci nas da volimo sebe,druge  i svet oko nas.Podstice telesni i duhovni razvoj i jaca zenske reproduktivne organe.Zato treba da ga nose uglavnom trudnice i mala deca.
Ruzin kamen-svojom uravnotezenom bojom priziva smirenost,neznost i ljubav.Donosi radost zivota ,leci slomljena srca i bolesti koje su posledice emocionalnog stresa.Uci nas da sebe prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo.

KOJI JE VAS LEKOVITI KAMEN II DEO

Citrin-simbol je ugodnosti,topline i vitalnosti.Ako ga nosimo zadovoljniji smo i smelo se upustamo u nove projekte.Citrin deluje pobudjujuce na mentalni sistem,jaca nasu intuiciju,ima sposobnost da odagne depresiju i leci bolesti koje su u vezi sa varenjem.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s