KAKO SE PRAVI DOMACA PAVLAKA

POTREBNO

  • mleko 2-3 litre(od zavisnosti koliko pavlake zelite)

PRIPREMA

Nekuvano mleko sipati u vise sudova i staviti ga do odstoji na toplom mestu najmanje 24 sata.Kako se u 24 sat bude skupljala masnoca tako je pazljivo skidajte sa mleka,ali pritom pazite da skidate samo masnocu i da pritom neuzimate i mleko.Tu masnocu koju ste skidali stavljajte sve u jednu posudu ma koliko god masnoce bilo u mleku.Tako dobijenu pavlaku drzati na hladnom mestu,promesati po koji put.Mozete je koristiti za corbe,variva,pecenja,dodatak testima,ali pazite ona u sebi ima toliko masnoce i jacine da nepreterujete u kolicinama koje ce te konzumirati.Videcete da nema veze sa industrijskom pavlakom.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s