http://www.torteirecepti.com

KAKO DA NAPRAVITE DOMACI JOGURT

POTREBNO

  • 3 litre mleka(masnijeg)
  • o.5 jogurta

PRIPREMA

U dublju posudu sipati mleko i pustiti ga da prokljuca.Kada je mleko prokljucalo skloniti sa vatre i pustiti ga da se hladi.Posto je mleko dostiglo temperaturu oko 40 stepeni(staviti prst u mleko,ako se niste opekli to je to,ili stavite termometar).U mleko dodati jogurt,promesati,poklopiti i uviti nekom dekom i ostaviti da odstoji tako 3 sata.Kada je mleko odstojalo,staviti ga u hladnu vodu da odstoji oko 6 sati i zgusne se.Posle 6 sati stajanja promesati i procediti ga,te je vas domaci jogurt spreman za konzumiranje.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s