http://www.torteirecepti.com

KAKO SE PRAVE DOMACE KORE ZA GIBANICE

POTREBNO

  • 1kg brasna
  • 3 dcl mlake vode
  • so
  • ulje

PRIPREMA

Brasno prosejati i staviti u dublji sud u kojem ce te ga mesiti,posoliti i polako krenuti da dodajete mlaku vodu i mesiti masu.Potrebno je da obratite paznju da vam testo nebude tvrdo jer ce vam kasnije biti tesko za razvijanje.Masa koju umesite treba da bude polumeka.A tvrdocu testa ce te diktirati kolicinom mlake koju budete dodavali u njega.Kada ste umesili testo podelite ga na dva dela ,premazite uljem i ostavite da odstoji najmanje 2-3 sata.Posto je testo odstojalo spremno je za razvijanje i masu koju zelite ds dodajete u nju je bukvalno sve po vasoj zelji.Bitno u razvlacenju je da testo stavite na stoljnjak ,na samu sredinu i pocnete da ga razvlacite prema napolju ili da ga vucete za ivice prema vama,to raditi pazljivo da vam testo nepuca,i obavezno kada ga razvucete premazite uljem a krajeve koji su vam ostali debeli odstranite nozem.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s