http://www.torteirecepti.com

DOMACA GIBANICA SA SIROM

POTREBNO

  • 1 kg brasna
  • 3 dcl mlake vode
  • so
  • ulje
  • 1 kg svapskog sitnog sira
  • 3 jajeta
  • 2 dcl kisele vode
  • 1 pavlaka

PRIPREMA

Testo napraviti po receptu od (12.04.2013 kako se pravi testo za gibanicu).Testo razvuci i podeliti ga nozem po sredini.te svaki deo napunite masom koju ste dobili na sledeci nacin.U dublju posudu dodati sir.2 kasike soli.3 jajeta,pavlaku i kiselu vodu i masu dobro umesati.Dobicete gustu masu koju ce te raaspodeliti na obe polovine,i kada ste potrosili sav sir krenite od sredine ka krajevima da uvijate koru,treba da dobijete jednu dugacku palacinku.Tako dobijenu pitu stavite u nauljenu tepsiju i pecite na laganoj temperaturi oko 190 stepeni nekih 45 minuta ili dok testo nedobije boju.Kada bude gotovo izvadite ga i prekrite vlaznom krpom da vam odstoji malo i sluziti.Nijedna pita nemoze da se meri ukusom so ovakvom domacom pitom,probajte i uverite se,nemojte se razocarati ako vam kore neuspeju prvi put,vezbajte bice dobre ,samo strpljenja.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s