http://www.torteirecepti.com

SLANE PALACINKE IZ RERNE

POTREBNO

  • 1kg krompira
  • 1kg tikvica
  • cen belog luka
  • kasicica ruzmarina
  • pola solje prezli
  • 2 belanca
  • 2 kasicice soli
  • polakasike bibera
  • 3 kasike naslinovog ulja
  • 2 solje maskarpone sira

PRIPREMA

Oljusten i obaren krompir izrendajte,sjedinite sa rendanim tikvicama i stavite na kuhinjski ubrus da upiju visak tecnosti.Tako ocedjenou masu stavite u dublju posudu,dodajte beli luk,izmrvljen ruzmarin,pola solje parmezana,prezle,umucena belanca,so,biber i mesajte dok se svi sastojci nesjedineU tiganju zagrejte ulje i ravnomerno rasporedite smesu varjacom,pospite malo maslinovog ulja preko i parmezana.Kuvajte dok ivica smese neporumene,debelu palacinku premestite na papir za pecenje i pecite u rerni 25 minuta na 220 stepeni ili dok gornja strana neporumeni i ivice postanu hrskave.U cinijici umutiti penasto maskarpone sir i dodajte so i biber.Umesto maskarponea mozete koristiti krem sir ili pavlaku.Isecite palacinku  i sluzite.

prijatno 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s