http://www.torteirecepti.com

RIBLJE PLESKAVICE

POTREBNO

  • 500 gr kuvane i ociscene ribe(uzmite oslic)
  • 1 veci krompir(rendan)
  • 1 veci luk(rendan)
  • 1 jaje
  • 3 parceta starog hleba natopljenog u mleku
  • so
  • biber
  • mal
  • belim luk 2 cena sitno seckanog
  • prezla
  • ulje
  • 3 jajeta
  • persunov list sitno seckan

PRIPREMA

U posudu staviti kuvanu ribu,dodati krompir,luk,jaje,starog natopljenog hleba(koji ste prethodno ocedili),so,biber , beli luk i persunov list.Sve dobro promasati dok se masa nesjedini i bude dobra za oblikovanje.Kada ste napravili pljeskavice svaku umociti u brasno,zatim u jaja(izmucena) pa u prezlu i stavljati ih da se peku na dobro ugrejanoj masnoci,sa obe strane.Gotove su kada porumene.Sluziti tople uz neku salatu.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s