http://www.torteirecepti.com

VEGETARIJANSKA PAELJA

POTREBNO

  • 1kg pirinca
  • 2 sargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 plavi patlidzan
  • 100 gr zelene boranije
  • 200 gr sampinjona
  • ulje
  • biber
  • origano
  • bosiljak
  • lovor
  • beli luk
  • persun
  • soja sos 
  • so

PRIPREMA

Pirinac staviti da se kuva,a za to vreme zagrejati ulje i isprziti crni luk.Dodati papriku,sargarepu,plavi patlidzan,zikvice,boraniju i sampinjone(sve seckano).Sve dobro mesati i poklopiti serpu dok povrce neomeksa,uz povremeno dodavanje malo vode.Zaciniti soja sosom i zacinskom travama(po ukusu) i zatim dodati ipirinac i sve dobro promesati i dodati jos vode po potrebi.Posoliti i poklopiti a serpu ostaviti na tihoj vatri dok sva voda neispari oko 10 minuta.Staviti cen belog luka i persuna i tako svu masu staviti na jos nekoliko minuta u pecnicu da se zapece.Sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s