http://www.torteirecepti.com

KIŠ SA SIROM I PRAZILUKOM

POTREBNO

  • 200 gr brasna
  • maslinovo ulje 2 kasike
  • 5 gr svezeg kvasca
  • mlaka voda
  • so
  • 500 gr sira
  • praziluk 1  kom
  • jaja 4 kom

PRIPREMA

Napraviti koru za kiš na sledeci nacin.Pomesati brasno ,kvasac,so,i ulje o dodavati mlake vode pomalo,mesiti masu dok nedobijete testo koje se nece lepiti za ruke.Ostaviti da mas odstoji.Za to vreme u posudi isprziti praziluk na ulju i posoliti.Kada je pecen dodati ga u sir,pa zatim dodati jaja i sve dobro izmesati.Testo razvuci oklagijom i postaviti ga u kalup(probusiti na nekoliko mesta viljuskom)i svu masu istresti na koru.Staviti u pecnicu na oko 170 stepeni i peci oko 40 minuta,dok nedobije boju sir.Sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s