http://www.torteirecepti.com

ZAPECENI PUNJENI KRASTAVAC

POTREBNO

  • 2 sveza krastavce srednje velicine
  • 80gr pirinci
  • 100gr svezih sampinjona
  • 1 sargarepa
  • so
  • 1 kasika kukuruznog griza
  • 1 glavica crnog luka
  • biber
  • ulje
  • sitno seckana sveza mirodjija

PRIPREMA

Krastavac ocostiti, oprati, preseci napola po duzini. Sredinu krastavca izdubiti i ostaviti sa strane. Pirinac i ociscene i isecene pecurke i sargarepu staviti u lonac, preliti vodom, posoliti i dinstati dok napola ne omeksaju, zatim dodati kukuruzni griz, promesati i dinstati dok potpuno ne omeksa. U masu dodati isecen crni luk, sredinu od kratsavca , pobiberiti i promesati. Sa tako pripremljenim nadevom napuniti krastavce, staviti ih u nauljen pleh i zapeci. Na kraju posutu sitno seckanom mirodjijom.

Prijatno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s