http://www.torteirecepti.com

KACAMAK SA SIROM IKAJAMAKOM

POTREBNO

  • 300 gr kukuruznog brasna
  • 50 gr masti
  • so
  • 150 gr sira
  • 100 gr kajmaka
  • 1 litra vode

PRIPREMA

U dublju posudu staviti litru vode i kasiku soli da prokuva.Kada je voda prokuvala dodavati postepeno kukuruzno brasno i polako mesati drvenom varjacom.Posto je vec dobro ukuvalo i zgusnulo se ,skloniti sa vatre i dodaati mast te dobro promesati.Sopati u tanjire i dodati kajmaka i sira i sve promesati.Jesti toplo.Ja mislim da nepostoji starije jelo u nasoj istoriji,i vec vekovima se prenosi sa generacije na generaciju.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s