http://www.torteirecepti.com

GULAS OD JELENA  LOPATARA

POTREBNO

  • 2 kg sitno seckanog luka
  • 2 kg jelenskog mesa(secenog na kocke)
  • lovor
  • so
  • biber
  • beli luk
  • cokolada 50 gr
  • 300 ml soka od paradajiza(ili pirea)
  • ulje
  • aleva paprika slatka
  • aleva paprika ljut
  • 2 dcl crnog vina

PRIPREMA

U dublju posudu dobro ugrejati ulje,dodati sitno seckani luk i dinstati ga oko 20 minuta.Kada je luk dobro izdinstan dodati meso,so ,biber,lovor,beli luk,obe aleve paprike i sve dobro dinstati uz stalno dolivanje vode.Kuvati najmanje 3 sata na laganoj vatri,pri samom kraju dodati cokoladu,ukauvati i dodati crno vino i kuvati sve zajedno jos oko 20 minuta.Gulas ce imati dobru gustinu zbog luka te ga netreba zaprziti niti zgusnjavati na neki drugi nacin.Mozete ga sluziti uz knedle od starog hleba.testeninu ili kuvani krompir.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s