http://www.torteirecepti.com

TUNJEVINA U LISNATOM TESTU

POTREBNO

  • 500 gr lisnatog testa
  • 2 kutije tune oko 350 gr
  • 50 gr maslaca
  • 1 jaje

UMAK ILI SOS

  • 50 gr maslaca
  • 100 gr pavlake
  • limun

PRIPREMA

Lisnato testo rastanjiti na dasci posutj brasnom i podeliti na 2 veca paravougaonika.Tunjevinu staviti u ciniju i dodati 50 gr umucenog maslaca i dobro promesati.Ovom masom preliti jedan pravougaonik od testa i ostaviti da su vam stranice cista,a drugom korom prekriti prvu.Dobro ulepiti ili uviti krajeve,izbisisti viljuskom gornje testo,premazati jajeto i staviti da se pece na 275 stepeni oko 20 minuta.Za to vreme rastopiti maslac,umesati postepeno pavlaku i ostaviti na tihoj vatri.Pred samo posluzenje dodati limunov sok u sos.Kada je testo peceno izvaditi ga,ostaviti da se malo prohladi,preliti sososm i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s