http://www.torteirecepti.com

TAVCE NA GRAVCE

POTREBNO

  • 1kg pasulja(po zelji) koji je prenocio u vodi
  • 1 kg kobasica
  • 3 glavice luka
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • aleva paprika
  • ulje
  • nesto suhomesnato dok se kuva pasulj

PRIPREMA

U lonac ubaciti suhomesnato dimljeno,pasulj,luk secen na listove,so,biber.lovor,alevu papriku preliti vodom i kuvati dok pasulj neomeksa skroz.Ako ste pasulj drzali preko noci u vodi bice brzo kuvan.Posto je skoro gotov pasulj uzeti i presuti ga u vatrostalnu posudu ali tako da svu tecnost naprebacite ,da bi vam ostala gusca masa u posudi.U ugrejani ,nauljeni tiganj izdinstati 2 glavice luka na kolutove,dodati 2 kasike aleve paprike,2 kasike brasna i napraviti zaprsku kojom cete preliti pasulj.Kada ste to uradili poslagati kobasice po pasulju i staviti u rernu da se sve dobro zapece i stvori lepa korica odgore.Sluziti toplo.Preukusno i staro tradicionalno jelo sa ovih prostora.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s