http://www.torteirecepti.com

CUSPAJZ OD KELJA

POTREBNO

  • 1 glavica kelja (lepsi i ukusniji je zuti)
  • 1 glavica luka
  • ulje 
  • so
  • biber
  • kasika aleve paprike
  • 3-4 cena sitni seckanog belog luka
  • pavlaka
  • 2 krompira seckana na kockice
  • brasno

PRIPREMA

Kelj ocistiti od listova koji nevaljaju,oprati i staviti u kipucu posoljenu vodu da se kuva oko 20 minuta.Kada je kelj skuvan odtraniti vodu u posebnu ciniju,a kelj dobro isitniti nozem ili kako vam vec odgovara.U drugu posudu sraviti ulje i na njeg adodati crni luk da se dinsta,kada je gotov ubaciti sitno seckani beli luk i krompir,promesati i dodati kelj.Sve zajedno posoliti,pobiberiti,dodati aleve paprike i zaliti supom od kelja.Kuvati dok krompir neomeksa,Dodavati uvek tecnosti da vak kelj bude pod supom.Umesati 2 kasike brasna u casi hladne vode(ili ako vam je ostalo supe) i doliti u cuspajz,promesati ,kuvati jos 1-2 i skloniti sa vatre.Sipati u ciniju i staviti kasiku pavlake od gore.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s