http://www.torteirecepti.com

BIFTEK FEFER VERDI

POTREBNO

  • biftek komad po zelji(ako je moguce da je ostajao u pacu)
  • so
  • zeleni biber iz konzerve
  • senf
  • neutralna pavlaka

PRIPREMA

Biftek izvaditi iz paca(ako nije stajao nauljiti,premazati senfom,posoliti,pobiberiti i preliti sa malo konjaka da dozivi osmozu ili brzo omeksavanje)i ostaviti da odstoji u hladnom 2-3sata.Biftek ispeci po zelji od slabo pecenog pa do jako pecenog ko kako voli.Za to vreme u nauljenu tiganj staviti nekoliko kasika bibera iz konzerve i pustiti da se malo ugreju(1-2 minuta),dodati so,senf i neutralnu pavlaku i pustit da sve ukuva.Kada je gotovo skloniti sa sporeta i preliti biftek.Sluziti toplo iz neko vino crno po zelji.Preukusno i brzo jelo za spremanje a odise elegancijom.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s