TELECI JEZIK U ASPIKU SA BELIM VINOM

POTREBNO

  • 750 gr kuvanog teleceg jezika i isecenog na raznjeve
  • 20 zelenih maslina napunjenih paprikom
  • 2 kesice zelatina ili 4 table
  • solja hladne vode
  • 1 litra bistre supe(moze koncentrat)
  • 1 solja belog vina

PRIPREMA

U duguljasti kalup poslagati secene i kuvane jezike,al tako da delimicno nalezu jedan na drugog.Kroz sredinu staviti dva reda maslina.Zelatin staviti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji 10 minuta.Zatim usuti pola litre vrele supe,mesati do se zelatin nerastvori,pa dodati vino i preostalu supu.Ovako pripremljen aspik preliti preko jezika i ostaviti da se hladi dok se nezgusne.Drzati u frizideru 2 sata dok se nestegne pa sluziti.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s