http://www.torteirecepti.com

KOLAC OD JABUKA NA FRANCUSKI NACIN

POTREBNO

  • 1 kg kiselih jabuka
  • 4 jajeta
  • 125 gr secera
  • 1 kesica vanil secera
  • 1 solja marmelade od kajsija
  • 1,dcl kirsha(liker)
  • 25 gr maslaca

PRIPREMA

Jabuke oljustiti i iseci na tanke kolutove.Umutiti zumanjak sa sa secerom i vanilom.Dodati jabuke i lako umesati benu od belanaca sa svim.Sipati masu u dublji okrugao kalup i peci na 225 stepeni oko 60 minuta.Za to vreme razmutiti marmeladu sa likerom,dodati maslac i prokuvati.Gotov kolac prohladiti,izruciti na ciniju i sluziti sa pripremljenim prelivom od kajsija.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s