http://www.torteirecepti.com

BUNDEVARA

POTREBNO

  • 1 kg budeve ociscene od kore
  • ulje
  • 4 jajet
  • 8 kasika secera
  • 2 kesice vanil secera
  • 500 gr gotovih kora
  • secer u prahu

PRIPREMA

Bundevu nasstrugati na krupnoj trenici i prziti na ulju dok ne ispari sav sok.Skloniti sa vatre,ostaviti da se ohladi i zati umesati jedan po jedan zumanjak,secer,vanilu i cvrsto ulupanu penu od belanaca.Staviti 2-3 kore u podmazan pleh,poprskati ih uljem i staviti jedan sloj nadeva od bundeve.Ponoviti ovaj postupak jos koji put,sve dok imate kora i bundeve.Ovako pripremljenu pitu staviti u umereno zagrejanu pecnicu 225 stepeni i peci oko 30 minuta do neporumeni.Kada je pecena izvaditi i ostaviti da se prohladi. .Gotovu bundevaru iseci na koce posuti secerom i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s