http://www.torteirecepti.com

BAKIN BIFTEK

POTREBNO

  • 5oo gr govedjeg bifteka
  • 1 dcl besamela
  • 3 jajeta
  • 50 gr nastruganog parmezana
  • 50 gr srarog belog hleba
  • 1 solja mleka
  • so
  • biber
  • brasno
  • 100 gr maslaca ili ulja

PRIPREMA

Ociscen biftek samleti,dodati besamel,2 cela jajeta,parmezan i hleb(prethodno potopljen u mleko pa procedjen).Posoliti,pobiberiti i dobro umesati.Od ove mase praviti male kugle,uvaljati ih u brasno pa u jaja i proprziti na masnoci sa svih strana da porumane.Smanjiti temperaturu i prziti dalje dokle god je potrebno da kuglica bude pecena napola ili jako pecene(posto kod bifteka imate 3 kategorije pecenja).Kada su gotove preliti vrelim maslacem i sluziti sa spanacem.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s