http://www.torteirecepti.com

ITALIJANSKI KROKETI SA SUNKOM

POTREBNO

  • 60 gr maslaca
  • sitno seckani persun
  • 8 kasika brasna
  • 5 dcl mlakog mleka
  • 2 jajeta
  • 3 kasike sitno seckane sunke
  • 1 solja nastruganog parmezana
  • 1 solja mrvica od hleba
  • 2s solje ulja

PRIPREMA

Zagrejati maslac i spustiti persun i prziti ga dok nesvene.Umesati postepeno brasno i mlako mleko i mesati na tihoj vatri dok se nedobije ujednacena i gusta masa.Skloniti sa vatre idodati jedno po jedno jaje,sunku i sir i sve dobro promesati.Izruciti masu ,rastanjiti je i pustiti da se stegen i ohladi,i zatim praviti krokete zeljenih oblika.Panirati ih u brasno,jaja pa u prezlu i staviti u dobro zagrejanu masnocu i prziti sa svih strana dok neporumene.Sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s