http://www.torteirecepti.com

PIJANI SARAN

POTREBNO

  • 1 kg sarana (ceo ili na snicle)
  • 2 glavice sitno seckanog luka
  • 1 jabuka kiselija
  • persun sitno seckan
  •  0,5 belog vina
  • 200 gr pirince
  • so
  • biber
  • 1 litra supe (kockica ili ukuvati 2 kasike bio zacina u vodi)
  • limun 1 kom

PRIPREMA

Sarana ocistiti nasoliti i ostaviti sa strane.Za to vreme u posudi sa ugrejanim uljem izdinstati 2 glavice luka.Kada je luk skoro gotov dodati pirinac i uprziti ga 2-3 minute zajedno sa lukom.Uzeti vatrostalnu posudu poredjati po njoj pirinac,posoliti,pobiberiti,narendati jabuku,staviti persunov list i zaliti sve sa supom .Poredjati sarana od gore i staviti ga u pecnicu na 200 stepeni oko 40 minuta.Kada je skoro gotov(videcete jel pirinac mekan a saran dobio boju) sve zaliti vinom i peci jos koji minut.Zaciniti limunom.Sluziti toplo.Veoma ukusno i staro jelo sa ovih krajeva.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s