KREMPITA-al prava domaca

POTREBNO

  • jaja 6 kom
  • 1 vanil secer
  • 10 kasika secera
  • 6 kasika brasna
  • 1 litra mleka
  • 2 dcl slatke pavlake(dobro umucene)
  • kore za krempitu(kupovne)
  • secer u prahu

PRIPREMA

Odvojiti zumanca od belanca.U dublju posudu cvrsto umutiti 6 belanaca i ostaviti ih sa strane u frizideru.Za to vreme ugrejati litru mleka i u njega dodati mucenu masu od 6 zumanaca,10 kasika secera ,vanil secera i 6 kasika brasna(napraviti vanil krem).Svo vreme mesati dok se masa pravi da nezagori.Kada je vanil krem gotov obavezno ga ohladiti i umasati zajedno sa tvrdo umucenom slatkom pavlakom i tvrdo umucenim belancetom.U posudu staviti koru istresti svu masu, poravnati i pokriti drugom korom.Posuti vanil secerom i staviti u frizider da se hladi.Ubedljivo najbolji desert na planeti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s