http://www.torteirecepti.com

PANA KOTA

POTREBNO

  • 750 ml slatke pavlake
  • sipka vanile
  • 75 gr secera
  • nastrugana kora limuna
  • 5 listova belog zelatina

PRIPREMA

Pavlaku kuvati 15 minuta sa rasecenom sipkom vanile,secerom i korom od limuna.neprestano mesajuci.Skloniti sa vatre,izgrebati jezgro vanile i vratiti ga u pavlaku.Zelatin potopiti u hladnu vodu,iscediti i rastopiti u vrucoj pavlaci.Cinijice isprati hladnom vodom,napuniti ih kremom i ostaviti 5-6 sati u frizideru da se stegne.Stegnutu pana kotu izvaditi iz frizidera,tankim nozem odvojiti od case,i okrenuti naopako i itresti je u tanjir,a mozete casu staviti na nekoliko trenutaka u toplu vodu pa je onda okrenuti.Mozete je preliti sirupom od voca,cokolade ili staviti razno voce sveze na nju.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s