http://www.torteirecepti.com

BATAK U PIJANOM SOSU

POTREBNO

  • 4 kom batka sa karabatkom
  • 500 gr cnog luka secen na listove
  • so ,biber
  • senf
  • 2dcl kisele pavlake
  • 2dcl belo vino
  • kasika aleve paprike
  • ulju ili mast

PRIPREMA

Batak posoliti ,pobiberiti i staviti da se pece na vec ugrejanom ulju ili masti.Dobro ga ispeci sa svih strana.Kada je pecen izvaditi i ostaviti na toplom.Za to vreme u dublju posudu izdinstati sav luk,posoliti ,pobiberiti.dodati malo vode i nastaviti sa dinstanjem.Kada je luk poprilicno omeksao(vec gotov)dodati u njega vino,senf i dobro izmesati,Ukuvati jos nekoliko trenutaka ,dodati alevu papriku i skloniti sa vatre.U baciti pavlaku,promesati i dodati batake da se malo ugreju i upiju sokove.Sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s