http://www.torteirecepti.com

KAKO SE PRAVI DOMACI SITNI SIR

POTREBNO

  • 2 litre mleka
  • kasika mase za sirenje
  • so

PRIPREMA

Mleko prokuvati i staviti da se ohladi.Posto je skoro mlako ubaciti kasiku mase za sirenje(ima da se kupi u svakom marketu) i skloniti da se jos hladi i masa stisne.Sutra dan izvaditi iz frizidera sir koji se stisnuo izvaditi iz posude i posoliti,a surutku popiti ili iskoristiti za neko jelo.Mozete kasnije sir staviti u gazu jace je stisnuti,da se oblikuje,malo izdimiti i staviti na promaju neko vreme.Dobicete sasvim drugaciju vrsu sira od prethodne.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s