http://www.torteirecepti.com

TESTO ZA AMERICKU PITU-PIE CRUST PASTRY

POTREBNO

  • solja prosejanog brasna
  • solja maslaca ili margarina
  • polak asike soli
  • 8 kasika ledene vode

PRIPREMA

Staviti prosejano brasno i posoljeno na dasku,dodati maslac isecen na komade i urljati ih dlanovima zajedno sa brasnom.Ovakvu masu poprskati vodom i to postepeno jednom po jednom kasikom vode,i mesati da se sastojci dobro umesaju.Zatim testo stisnuti sakama i napraviti lopzu,uviti je u foliju i drzati je u frizideru barem 15 minuta.Ovako uvijeno testo mozete drzati u frizideru i 2 dana.Data mera vam je dovoljna za pitu precnika 25 cm i to za obe kore(gornju i donju).Pitu mozete puniti po zelji slanim ili slatkim punjenjem.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s