http://www.torteirecepti.com

MILE FANTI-ITALIJANSKA CORBA

Ovo je poznata italijanska corba s hlebom zacinjena jajetom i parmezanom.Mislim da nepostoji brza corba za spravljenje.

POTREBNO

  • 2 jajeta
  • 50 gr struganog parmezana
  • 10 gr mrvica od hleba
  • 1 litra govedjeg fonda(ili kocka)
  • so
  • biber
  • 3 parceta tostiranog hleba

PRIPREMA

U posudu staviti supu da provri,zaciniti po potrebi.Tostirati hleb i staviti u tanjire gde cete sipati supu.Za to vreme umutiti jaja i parmezan i prezlu i dodati u fond uz neprestano mesanje i ostaviti da provri.Jedno jaje staviti na hleb i brzo vrelu corbu preliti preko jajeta.Vrela supa ce odraditi svoje sa jajetom,a vi dodajte jos malo parmezana i mrvica i corba je spremna za jelo.Posuti sitno seckanim persunovim listom.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s