http://www.torteirecepti.com

DALMATINSKA PASTICIJADA

POTREBNO

  • 1 kg govedjeg mesa od buta
  • karanfilcic
  • 2 cena belog luka
  • 100 gr dimljene slanine
  • casica vinskog sirceta
  • 100 gr masti
  • glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • muskatni orascic
  • kasika paradajiz pirea
  • 1 casa proseka(belog vina)
  • bistra supa (moze kocka ili kesica)

PRIPREMA

Meso koje je odlezalo spikovati karanfilcicem,belim lukom i slaninom.Staviti u ciniju i preli sircetom i ostaviti da odstoji (najbolje bi bilo 24 sata).Sutra dan izvaditi meso,ocediti i pustiti ga na zagrejanu mast zajedno sa crnim lukom.Posoliti,pobiberiti,dodati morski orascic i prziti na jacoj vatri dok neporumeni i svo vreme okretajuci meso.Dodati paradajiz razmucen sa prosekom , pa kad prosek uvri dodati supu i ukuvavati 40 minuta .Svo vreme dodavati supe da meso do pola bude u tecnosti.U toku kuvanja umak ce se zgusnuti.Sluziti uz krokete,valjuske ili testeninu.Po meni najukusnije jelo koje dolazi iz Dalmatinske regije.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s