http://www.tortei recepti.com


RUM TORTA

POTREBNO

  • 210gr maslaca
  • 210gr nastrugane cokolade za mesanje
  • 150gr mrvica od keksa
  • 1,5dl ruma
  • 8 belanaca

NADEV

  • 8 zumanaca
  • 3 kasike secera
  • 2dl mleka
  • 3 kasike brasna
  • kasika vanil secera
  • 150 secera u prahu sa vanilom

PRIPREMA

Rastopiti maslac dodati nastruganu cokoladu i mrvice od keksa, prethodno prelivene rumom. Umesati cvrsto ulupanu penu od belanaca, sipati masu u dva okrugla kalupa podmazana maslacem i posuta brasnom (papir za pecenje) i peci u umereno zagrejanoj pecnici 225 stepeni 40 minuta. Razmutiti zumanca, dodati secer, mleko, brasno i vanil secer, pa mesati na pari ili slaboj vatri dok se masa ne zgusne. Gotov krem izmaci sa vatre, mesati dok se ne prohladi, i staviti krem u frizider da se stegne. Ovim nadevom sastaviti dva pecena dela torte, a zatim obilno posuti tortu secerom. Napomena: torta se moze peci u jednom kalupu i raseci na pola.
Prijatno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s