http://www.torteirecepti.com



NOVOZELANDSKA TORTA SA ANANASOM


POTREBNO

  • 6 belanaca
  • 1 kasicica sirceta
  • 1 solja secera u prahu
  • 1 kasicica vanil secera
  • 3dl slatke pavlake
  • tanko iseceni kolutovi ananasa

PRIPREMA

Ulupati penu od belanaca zajedno sa sircetom, dodati postepeno secer i lupati dalje dok pena ne postane sasvim cvrsta i sjajna. Na kraju umesati vanilu i ostaviti penu za trenutak u stranu. Obloziti masnom ovlazenom hartijom kalup sa obrucem na rasklapanje i izruciti u njega pripremljenu penu. Zatim privlaciti penu uz obruc i podizati je istovremeno da samog ruba kalupa, stvarajuci na taj nacin udubljene u sredini. Staviti u sasvim slabo zagrejanu pecnicu 125 stepeni i peci jedan sat ili dok pena ne postane mlecno bela i cvrsta. Kad se ova bela suplja torta ohladi izvaditi je pazljivo na tacnu za sluzenje, ispuniti sredinu ulupanom zasladjenom pavlakom i postaviti ananas od gore i ukrasiti. 

Prijatno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s