http://www.torteirecepti.com
KROASAN-CROISSANTS
POTREBNO
- 250 gr brasna
- 5 gr kvasca
- 5 gr soli
- 10 gr secera
- 100 gr maslaca
- jedno jaje
PRIPREMA
Prosejati brasno i napraviti u sredini udubljenje. Staviti kvasac prethodno pomesan sa malo mlake vode i brasna, dodati so, secer i onoliko mlake vode koliko je potrebno da se zamesi testo osrednje tvrdoce. Izraditi ga dobro rukom i ostaviti da raste na umereno toplom mestu. Naraslo testo rastanjiti u kvadrat, staviti u sredinu maslac i prebaciti preko njega testo sa sve cetiri strane. Postupak ponoviti cetiri puta. Ovako pripremljeno testo rastanjiti u traku sirine 10cm i iseci na trouglove. Levom rukom podici vrh trougla, a desnom uviti osnovicu prema vrhu i saviti krajeve jedan prema drugom tako da se dobije oblik kifle. Poredjati ih na pokvasen pleh, pa kad malo narastu premazati razmucenim jajetom. Staviti u dobro zagrejanu pec 275 stepeni i peci 15 minuta. Pred sam kraj pecena smanjiti temperaturu na 250 stepeni.
Prijatno!
Advertisements