http://www.torteirecepti.com





KROASAN-CROISSANTS

POTREBNO

  • 250 gr brasna
  • 5 gr kvasca
  • 5 gr soli
  • 10 gr secera
  • 100 gr maslaca
  • jedno jaje

PRIPREMA

Prosejati brasno i napraviti u sredini udubljenje. Staviti kvasac prethodno pomesan sa malo mlake vode i brasna, dodati so, secer i onoliko mlake vode koliko je potrebno da se zamesi testo osrednje tvrdoce. Izraditi ga dobro rukom i ostaviti da raste na umereno toplom mestu. Naraslo testo rastanjiti u kvadrat, staviti u sredinu maslac i prebaciti preko njega testo sa sve cetiri strane. Postupak ponoviti cetiri puta. Ovako pripremljeno testo rastanjiti u traku sirine 10cm i iseci na trouglove. Levom rukom podici vrh trougla, a desnom uviti osnovicu prema vrhu i saviti krajeve jedan prema drugom tako da se dobije oblik kifle. Poredjati ih na pokvasen pleh, pa kad malo narastu premazati razmucenim jajetom. Staviti u dobro zagrejanu pec 275 stepeni i peci 15 minuta. Pred sam kraj pecena smanjiti temperaturu na 250 stepeni.

Prijatno!





Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s