http://www.torteirecepti.com

INDIJSKA POGACA – PURI

POTREBNO

  • 250gr crnog neprosejanog brasna
  • 225gr belog brasna
  • so
  • 30gr maslaca
  • masti ili ulje za przenje

PRIPREMA

Prosejati zajedno obe vrste brasna i posoliti, dodati komadice maslaca i dodati ih u brasno, a zatim usuti vode koliko je potrebno da se zamesi tvrdje testo. Izraditi ga dobro na dasci i ostaviti da se odmara pola sata. Odlezano testo podeliti na lopte, rstanjiti ih u pogace 7 do 8cm i isprziti u vecoj kolicini dobro zagrejane masti ili ulja sa obe strane dok ne porumene. Gotove pogace ocediti i staviti na salvetu, da upiju preostalu masnocu. Sluziti toplo.

Prijatno!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s