http://www.torteirecepti.com


BOSANSKE PITULJICE


POTREBNO

  • 500gr brasna
  • 100gr maslaca
  • tri jajeta
  • 2dl mleka
  • mast za premazivanje
  • ulje za przenje

PRIPREMA

Zamesiti testo od brasna, maslaca, jaja i mleka. Izraditi ga dobro, napraviti loptice velicine oraha i ostaviti da odstoje pola sata. Svaku lopticu rastanjiti u sto tanju jufku, premazati rastopljenom mascu, sve osim polsednje, i naslagati ih jednu na drugu. Ovako naslagano testo rastanjiti u vecu jufku, seci kvadrate od 5 cm i prziti u vecoj kolicini jako zagrejanog ulja sa obe strane dok ne porumen. Prezene pituljice ocediti od masnoce, staviti u ciniju i sluziti sa sirom ili nekim suhomesnatim proizvodom.
Prijatno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s