http://www.torteirecepti.com

SARENI KUGLOF

POTREBNO

  • 120 gr maslaca
  • 4 jajeta
  • 300 gr secera u prahu
  • 300 gr brasna
  • casa mleka 1 dcl
  • kora od limuna
  • 2 stangle cokolade

PRIPREMA

Umutiti 120 gr maslaca sa 4 zumanceta i 300 gr secera u prahu.Kada je masa dobro umucena,dodati 300 gr brasna,mleko i koru od limuna,to sve dobro umesati i dodati masu od lupanog belanca.Namazati kalup maslacem i sipati u njega jedan deo mase.Ostatak mase podeliti u 2 dele u jedan staviti cokoladu (topljenu) ,a drugi ostaviti cist.Tamni deo sipati preko prvog koji je vec u kalupu,po odma zatim svetli preko tamnog.Staviti ga da se pece na temperatuti oko 180 stepeni dok nedobije zlatno zutu boju od gore.Kada je gotov izvaditi ga iz kalupa posuti sitnim secerom i sluziti hladnog.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s