http://www.tortei recepti.com

PLJESKAVICE I CEVAPI

POTREBNO

  • 500 gr mlevenog juneceg mesa
  • 500 gr mlevenog svinjskog mesa
  • so
  • biber
  • ulje
  • sitno seckan crni luk 2 glavice
  • kasika sode bokarbone

NAPOMENA

Ko nekonzumira svinjetinu moze povecati kolicinu teletine,junetine ili ovcetine.Sve opcije dolaze u obzir.

PRIPREMA

Meso staviti u dublju posudu,posoliti,pobiberiti,dodati kasiku ulja i kasiku sode bikarbone.Masu dobro izraditi i ostaviti malo da odstoji.Ponovo je samleti,pa oped da odstoji,pa ponoviti postupak.Sto je vise puta meljete to bolj.Kada ste to odradili,masu ostaviti da odstoji oko 3 sata u frizideru.Oblikovati cevape i pljeskavice po zelji i bacati na vreo rostilj da se peku.Ako nije vreme za rostilj mozete ih peci u teflonskom tiganju sa jako malo masnoce.Jako je lepo kada ih dok su vreli po njima da stavite kajmak,luk i sa svezim somunom nema boljeg jela na celoj kugli zemaljskoj.

NAPOMENA

Ako u masu dodate malo ljute papricice,seckanog sira i sunke ili prsute dobicete jelo koje se zove GURMANSKA PLJESKAVICA ILI GURMANSKI CEVAP.


prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s