http://www.torteirecepti.com

KROKETI OD PECURAKA

POTREBNO

  • 350 gr sampinjona
  • ulje
  • 50 gr sitno iseckanog crnog luka
  • so
  • biber
  • sitno seckan persun
  • 100 gr brasna 
  • 4 jajeta
  • 4 kasike mleka
  • mrvice od hleba(prezla)

PRIPREMA

U posudu ugrejati ulje,dodati sitno seckani luk i dinstati.Kada je luk gotov dodati sitno seckane sampinjone i sve zajedno proprziti.Posoliti,pobiberiti,dodati persun i brasno.Zatim dodati mleko i 2 jajeta i mesati dok se masa nezgusne.Kada je gotova izruciti na dasku posutu brasnom i napraviti 8 jednakih rolni.Uvaljati ih u brasno,seci na zeljene komade,umakati u razmucena jaja,potom u prezlu i spustati ih na vrelo ulje da se peku.Okretati prilikom pecenja,gotove su kada porumene.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s