TAJLANDSKE ZLATNE NITI

POTREBNO

  • 12 zumanjaka
  • 2 solje secera
  • 2 solje vode

PRIPREMA

Konzervu ili plasticnu kutiju (koja je odgore otvorena) dobro oprati i probusiti silom dno,pazeci da otvor nebude veci od 2mm.Zumanjke lako razmutiti,tek toliko da im se boja izjednaci.Potom staviti u posudu secer i vodu i kuvati ih dok se nedobije sirup srednje gustine.Zatim nad sirupom koji vri drzati probusenu limenu konzervu i u nju stavljati razmucene zumanjke koji ce tankim mlazom curiti u sirup koji vri.Videcete kako se pretvaraju u zlatne niti.Niti vaditi iz sirupa i slagati u sampanj casu ili staklenu providnu posudicu.Postupak ponavljati sve dok imate mase.Kada ste svu masu potrosili prelijte niti u casama sa sirupom.Kada se prohladi sluziti se.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s