http://www.torteirecepti.com

NEMACKO LISNATO KISELO TESTO-PLUNDERTEIG

POTREBNO

  • 20 gr kvasca
  • 600 gr brasna
  • 4 dcl mleka
  • 300 gr maslaca ili margarina
  • kasicica soli
  • 30gr secera
  • 2 zumanjka

PRIPREMA

Podmesiti kvasac sa 60 gr brasna i 2 dcl mleka.Namrviti dlanovima maslac u 100 gr brasna,umesiti sastojke u kompaktnu masu,dati joj oblik pravugaonika i staviti na led.Od preostalog brasna i mleka,soli ,secera, zumanjaka i podmesanog kvasca zamesiti testo srednje tvrdoce i ostaviti na toplom mestu da raste.Kad testo nadodje,izruciti ga na dasku posutu brasnom,rastanjiti oklagijom i staviti na sredinu ohladjen kalup testa od maslaca i brasna.Preklopiti preko njega rubove rastanjenog testa,pa ovako uvijen kalup ostaviti da se odmara pola sata.Dalje postupati kao kada se pravi obicno lisnato testo.

NAPOMENA

Mozete raditi razne nadeve i punjenja po zelji,ovo je osnova a ostalo koliko ste mastoviti i bukvalno mozete stavljati razne nadeve.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s